Den Late Kocken är lat!

Jag har försökt att utbilda mina döttrar i den ädla konsten att vara lat.

Grundkursen var hur man monterar en hängmatta.
Sen, hur man ligger i den. Sen, hur man ringer från hängmattan till grannen och frågar när middagen är
klar.
 
 

Frukost - en viktig start på dagen

Dagens frukost blev så god och nyttig: Frökusar med förlorat ägg, kaviar och ansjovis, bacon, saltgurka och tomat med en klick creme fraiche på toppen. Zoegas Mollbergs blandning serverad i Studebaker-mugg. Mums!


Åsa gillar Bullens Pilsnerkorv

För ett par år sedan fick Regnagården fint besök av tidigare infrastrukturministern Åsa Torstensson och hennes Hugo. Till Åsa's stora glädje och med mycket skratt blev det Bullens Pilsnerkorv, serverad direkt från burken.


Late Kocken kokar kräftor

Den late är ju den smarte, även i köket. Det betyder bl a att man lagar sin egen mat, låter sig bli hembjuden eller går på krogen. Att koka kräftor är enkelt och gott. Den enda ni behöver tänka på är att skaffa färska och levande kräftor. Sen är det bara tuta och köra!





Late Kocken gillar trattkantareller




Svamprisotto är enkelt och gott


Late Kocken provar lammrostbiff

Nu är vi tillbaka i Sverige för ett nytt matlagningsreportage i lathetens tecken. Överansträng er inte. Om det blir jobbigt, ta då en paus på soffan eller i sängen. God måltid!




Late Kocken i Barcelona

Följ den nya matlagningsserien med Den Late Kocken!

Här har Den Late Kocken varit ute och handlat finfina råvaror på marknaden i Raval, Mercat de la Boqueria, i Barcelona. Där finns ett enastående utbud av allt du kan tänka dig! Det var svårt att välja, men han hittade några rejäla skivor biff.

Kocken delar nu med sig av några tips om en enkel och god middag. Väl bekomme!


Den late är den smarte - även i köket

Lat?! Inget problem. Den late lagar sin egen mat istället för att gå ut och hämta den. Det tar nämligen inte längre tid! Den Late Kocken gör enkla rätter och håller sig helst till säsongens råvaror och ingredienser. Med bra råvaror behöver man inte krångla till det, vilket passar den Late Kocken.

Att vara lat är att hitta genvägar till Det Goda. Att vara lat är att ha tid och ork att Njuta.

Vår filosofi är helt enkelt att lättjan vinner i längden.


Välkommen till min nya blogg!


Om

Min profilbild

Den Late Kocken

Gillar att lata sig och njuta av god mat. Den Late Kocken består av Gunilla Strömberg och Staffan Svensson.

RSS 2.0